Obiteljske kuće


projekti

Nataša Lokva


Vila Brela


Mobilna kućica


Bernd Celina


Vile Mutogras


Vila Krilo


Sklop Z. Omiš


B Pisak


ZB Povlja


KB Slime


IK Seoca


Bazen DM


PŠ Prižba


VM2


VM1


M.P. Duće


LJ.P.Duće


A.F. Pisak

Na strmoj hridi u Pisku zatečena je linearna parcela, srećom paralelna s linijom mora, pritisnuta borovinom od iza i morem od ispred. Ubačena je u taj prirodni ambijent kompozicija volumena tretiranih u dva meterijala, bijelo i sedra, kamen kojim obiluje okolna vizura. Cijeli je kompleks terasasto sjeo u teren. Projekt čeka određene izmjene u Prostornom planu da bi došlo do realizacije.


B.E.1 Stanići

Vlasnici posjeduju dvije lokacije presječene cestom na padini u Stanićima kod Omiša.  Analizirali smo projektno obje za smještaj kuće za obiteljsko stanovanje. Ova je parcela poviše ceste i u međuvremenu je odbačena kao varijanta i izabrana je ona ispod ceste. Objekt predstavlja dvoetažni stan, a oblikovan je razigranim volumenima sa atraktivnim prodorima i neočekivanim interijerskim vizurama.


B.E.2 Stanići

Vlasnici posjeduju dvije lokacije presječene cestom na padini u Stanićima kod Omiša.  Analizirali smo projektno obje za smještaj kuće za obiteljsko stanovanje. Ova je parcela ispod ceste i izabrana je kao opcija za nastavak projektiranja.  Budući da je prednja terasa na terenu zaklonjena od ceste i ima veliku intimu, potencirana je njena uloga u sudjelovanju u aktivnom korištenju te je dovedena pod veliku konzolu kata kako bi se omogućio duboki hlad za boravak tijekom ljetnih mjeseci. Bočno je atrijski usjek koji integrira zelenilo duboko u korpus objekta.


D.G. Duće

Na padini sa eksplozivnim neometanim pogledom na Omiš sa zapadne strane planiran je ovaj objekt za obiteljsko stanovanje sa 4 popratna apartmana za iznajmljivanje na nivou prizemlja. Stambeni dio je dvoetažni na prvom i drugom katu. Dnevnim boravkom na prvom katu nastojalo se ostvarit vizuru od 180° tako da na glavnom pročelju dominira panoramski otvor koji preko arle za cvijeće blago filtrirano upija dramatični pogled.


J.P. Omiš

Obiteljska kuća za tri brata izrasla iz terena na lokaciji iz koje potječu korijeni njihove obitelji. Pojavnost je definirana superpozicijom triju volumena orijentiranih svaki u svom smjeru i tretiran različitim materijalom. U prizemlju je poslovni prostor i bogat parking.


A.Š. Naklice

Na rubu ponora, daleko od ostalih kuća, sa pogledom na kanjon Cetine koji oduzima dah, locirana je ova obiteljska kuća. Svaka prostorija je preko staklenog zida orijentirana jugu i zračnoj vizuri. Hortikulturno bogati okoliš nastavlja se na prirodno okruženje i stapa se s njim. Interijerski je troetažni volumen prokrvljen mnogim horizontalnim i vertiklanim komunikacijama. Objekt je opremljen naprednim instalacijama.


G.K. Zagreb

Zamjenski objekt, postojeći mali neugledni se namjerava ukloniti u potpunosti. Na njegovom mjestu predviđen je jedan moderni, maniristički objekt sa puno detalja i odaje energiju obitelji koja u njoj boravi.


P.A. Rogoznica

Na granici je mogućeg pronaći praznu parcelu prvu do mora na Jadranskoj obali. Ovaj objekt predstavlja iznimku, ali je stoga reduciran na veličini jer se zapravo smjestila u dvorištu već postojeće kuće. Dvoetažni stan maksimalno orijentiran prema moru koje se valom dobacuje do same kuće.


P.P. Nemira

Stranac koji je odlučio veći dio godine provesti na jadranskoj obali formira ovu kuću sa bazenom , razlomljenog tlocrta uzrokovanog oblikom porcele, i unikatnom obradom pročelja predstavlja novu unesenu vrijednost u neugledni okoliš.


A.K. Omiš

Pod lokalnom cestom u, za sada, neizgrađenoj zoni, ergonomski je sjeo na hrbat ovaj atrijski objekt orijentiran oko središnjeg uvučenog vrta. Nešto slobodnije forme i kompozicijom nekoliko materijala i ovaj objekt uživa u neometanom pogledu na zaljev i omiški akvatorij.


I.T. Krilo Jesenice

Obiteljski dvojni objekt na jako strmom terenu modernih linija bogate forme, ponovo svaka polovica dvojnog objekta ima svoj atrij kroz tri etaže. Galerije unutar objekta doprinose atraktivnim interijerskim vizurama.


ACCamera

M.E. Podstrana

 


Cam_6 A

N.P. Mimice

 


ACCamera

P.S. Korčula

 


Cam_0

Ž.Ć. Naklice